30-11-09

Moses

 

Zouden er in de creatieve geesten van een goede socialistische familie -  zoals de Van den Bossche's dat denk ik toch zijn - écht geen andere namen dan Moses opgekomen zijn? Ik denk nu niet direct aan  Ivan, Nikita of Vladimir Iljitsj, maar Moses ...

Of zou er ergens een mandje in het riet verscholen gezeten hebben ?

Toch proficiat Freya.

 

moses

 

12-11-09

G484P: Sociaal gehandicapt

 

Vandaag omstreeks 15:00 - Leopoldplein Hasselt

Kijk, dat je een mindervalidenparkeerkaart gebruikt om geen contributie te moeten betalen, daar ligt waarschijnlijk niemand wakker van.

Maar dat twee kwieke midvijftigers (of zo iets) zonder de minste aarzeling een gehandicaptenplaats inpikken, het bekende blauwe kaartje achter de voorruit leggen en dan met gezwinde pas vrolijk gaan shoppen, daar word ík dan weer ziek van!

 

 

01-11-09

De Standaardmagazine: Restaurantkritiek

 

Het publiek krijgt nogal eens het verwijt dat sinds programma's als "Mijn restaurant" iedereen zich geroepen voelt restaurantcriticus te zijn.

Misschien is dat ook wel zo, misschien beseffen wij inderdaad niet hoe ontiechelijk hard er achter de schermen van de betere horeca gewerkt wordt.  Maar wat ik wél weet is hoe hard/lang ík moet werken, hoeveel uur-equivalenten ík moet draaien om de rekening te betalen. En dan wil ik inderdaad waar voor mijn geld.

De échte beroepsrestaurantcriticus kent die financiële hinderpaal natuurlijk niet en dan krijg je dingen zoals deze, toen de heer Vanspauwen  deze week voor DSM in Knokke ging tafelen.

De "slechte punten" zijn door mij in het rood gezet. 

Citerend uit het artikel (cursief = van mij):

Er bevond zich een "Amuses Box" op de tafel ... naar hun smaak te ooordelen hadden ze al te lang in de doos gezeten.

Geen nood het 5-gangenmenu Pure & Basic aan de blitse prijs van 92 € beloofde beterschap. Hoezo 92€ blitz? Dat is dus de prijs per persoon zonder drank.

De wilde zalm (...) was van uitmuntende kwaliteit, hoewel de portie zelfs voor een kleine eter als ik nogal miniem was. Het slaatje was dan ook een miniatuurtje.  Het gebeurt wel vaker dat de beschrijving (in het menu) de papillen meer prikkelt dan het gerecht zelf.

Het tweede voorgerecht blijkt inderdaad perfect te zijn.

Dan gaan het verder.  Er verscheen weer een box. (...) bovenop te gare paella, waaronder een stuk nogal droge roodbaars (...)

De kalfszwezerik was uitstekend, maar het culinaire verband ontging me. De aardappelmousseline was wat je kon verwachten: slappe puree

De rekening (...) werd nog aangedikt door de wijnen die de lange wachttijden hadden overbrugd ...

(...) maar voor deze prijs kun je elders toch meer culinair vuurwerk krijgen.

Einde artikel.

We hebben het dus over 92€ per persoon.  Voor een juister perspectief: 3.608 oude Belgische frankskes.

Hoe zou u bovenstaand culinair event  kwoteren. U mag gaan van 1 tot 4 bordjes, waarbij 1 staat voor 'nipt' - gewoon slecht bestaat blijkbaar niet - 2= redelijk, 3= goed en 4=uitstekende prijs/kwaliteit.

Zou u ook gaan voor 1 bordje?  Nipt?

Welnu de heer Beroepscriticus achtte dit 3 bordjes waard. En hij prees zichzelf waarschijnlijk gelukkig dat hij in de laatste zin toch maar eens flink de waarheid gezegd had.

Mag ik even met u meerekenen? Voor 2 wil dit dus zeggen:

- aperitief - waarschijnlijk bubbels - 8€ = 16 €
- Menu 92 = 184 €
- wijnen: waarschijnlijk  2 flessen @ minimum 35= 70 €

Totaal (zonder koffie): 270 € (8.280 Bfr) - Ik zou er - gezien de hier en daar toch pijnlijke opmerkingen  -  toch redelijk spijt van hebben, u niet ?