12-10-06

Het ware gelaat ...

 

Met dank aan het e-HBvL.

 

 

12/10 Telefacts toont onthutste Dewinter

 

Het Vlaams Belang heeft op verkiezingsdag in Antwerpen een ijskoude douche gekregen. Dat blijkt uit een reportage van het VTM-magazine Telefacts, dat woensdag werd uitgezonden.

Daarin is te zien en vooral te horen hoe een zegezekere Filip Dewinter wit wegtrekt wanneer de Antwerpse verkiezingsresultaten bekendraken. Een ploeg van Telefacts maakte een reportage van het Vlaams Belang in Antwerpen met Filip Dewinter op kop. Toen zondag bleek dat het in Antwerpen voor de partij de verkeerde kant uitging, werden de journalisten aan de deur gezet. Maar Filip Dewinter vergat dat zijn microfoontje alles nog registreerde.

In de reportage is te horen hoe het ongeloof van Filip Dewinter en de rest van het Vlaams Belang overslaat in vertwijfeling en verwarring. Maar Dewinter herpakt zich snel en sommeert de overige aanwezigen dat ze in hun communicatie moeten uitpakken met de gemeenten waar het Vlaams Belang wel wint.

Overlijdensbericht

Via het microfoontje is ook te horen hoe onder andere de echtgenote van Dewinter meerdere keren vraagt "hoe dit kan". Frappant was hoe het Vlaams Belang aannam dat er in Antwerpen opnieuw gezegevierd zou worden. Met stagnatie of eventueel verlies werd vooraf geen rekening gehouden.

De reactie van Dewinter en co op de monsterzege van Patrick Janssens (sp.a) was dan ook veelzeggend. Een 'overlijdensberichtje', dat de ploeg van Telefacts in beeld bracht toen er nog wel gefilmd mocht worden, was ronduit grof. Het toont een foto van Patrick Janssens, met daarnaast een 'rouwbericht'. De tekst kwam erop neer dat "Janssens het niet beter heeft gedaan dan die koei' (Leona Detiège?), met als afsluiter 'Patrick het is voorbij, het is voorbij'. Het kaartje is uiteraard nooit het partijlokaal uitgegaan.

14:13 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Filip heeft verdriet Een ooggetuigenverslag van uw geliefde Koning Bannie I van de Bannilese Republiek

Gepost door: Sicko | 12-10-06

De commentaren zijn gesloten.