25-04-06

Valt 1 april laat dit jaar ?

Of toch niet ??  

 

Gevonden op Google.news BE:

 

ELSEVIER.NL

ECONOMIE

dinsdag 25 april 2006 13:44

Staanplaatsen moeten vliegtuig rendabeler maken

Luchtvaartmaatschappijen hebben iets nieuws bedacht om ruimte en geld te besparen: de economy-class in vliegtuigen volproppen met nog meer passagiers door middel van staanplaatsen. Maatschappijen besparen hiermee per plaats zeker 12 centimeter.

Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times. Vliegtuigbouwer Airbus heeft het idee al voorzichtig voorgesteld aan Aziatische luchtvaartmaatschappijen, maar die zijn tot nu toe wat terughoudend.

Gestoffeerde plank
Passagiers die in de toekomst een ticket voor een staanplaats kopen, worden volgens het ontwerp tegen een soort gestoffeerde plank gezet, waar zij tegenaan kunnen leunen.

Om te voorkomen dat de staande passagiers bij een beetje turbulentie alle kanten op slingeren, worden de passagiers op hun plaats gehouden door gordels.

Kerosineprijzen
Maatschappijen zoeken vooral wegens de stijgende kerosineprijzen naar mogelijkheden om meer ruimte te creëren in vliegtuigen. Om winst te kunnen maken moet een vliegtuig steeds meer passagiers vervoeren.

Tot nu toe nemen luchtvaartmaatschappijen andere maatregelen om meer passagiers in een vliegtuig te krijgen, zoals dunnere stoelen en minder beenruimte. Dunnere stoelen zijn een stuk lichter en dat bespaart brandstof.

Door Claudia van Zanten

Publicatiedatum: 25 april 2006

14:59 Gepost door J. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.