23-03-04

pietje - jaak - de leugenaar

 
 

Geachte heer Gabriëls,

Beste Jaak,

 

 

 

Mag ik even citeren uit de e-versie van HBvL ?

 

 De regionale zender TV Limburg toonde maandagavond een brief uit 1979 waarin Gabriëls een inwoner van Bree meedeelt dat hij een goede uitslag heeft kunnen bedingen voor zijn rijexamen.
 
Geconfronteerd met deze brief stelde de VLD'er dat er duizenden van dergelijke brieven circuleren en dat daar niet uit afgeleid kan worden dat hij bemiddeld heeft bij een rijexamencentrum.”

 

Als verweer kan dat tellen.  Staat u me toe daar uit af te leiden dat u een industriële versie bent van “Pietje-de-leugenaar” ? Dat u een soort Pinokkio in het kwadraat bent ?

 

Want geef toe, aan duizenden mensen een brief schrijven waarin u beweert bemiddeld te hebben terwijl u er – excusez le mot – geen ballen voor gedaan heeft, in gewoon Nederlands heet dat liegen of  onverdiend pluimen op je hoed steken of profiteren. Hoe dat in uw kringen heet weet ik niet, alle suggesties zijn welkom.

 

Maar ja, enig (politiek) opportunisme is u nooit vreemd geweest, wel ?

 

Tot in juni.


11:56 Gepost door J. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gabriels Ook ik kan me niet van de indruk afdoen dat Van der Auwera 'zomaar' iemand beschuldigt. Bij mij op het werk (niet ver van Bree trouwens) deden ook al van die berichten de ronde. Ging je zoon of dochter naar het examencentrum, dan moest je eerst even bij Jaakske binnenspringen. Die schreef een briefke of pleegde een telefoontje en je kon gaan. Ik kan niet zeggen dat de heer Gabriels werkelijk iets aan je situatie kon doen, maar zijn 'dienstbetoon aan de bevolking' gaat hier toch wel heel erg ver. En dan begrijp ik de reactie die er op gekomen is.

Gepost door: Pliske | 25-03-04

PS Ps. Overigens ben ik de mening toegedaan dat het blok kost-wat-kost bestreden moet worden.

Gepost door: Pliske | 25-03-04

De commentaren zijn gesloten.