05-03-04

laurent


Monseigneur,
Beste Laurent,
 
Hoewel totaal onbekend met het protocol, spreek ik u toch aan met ‘Monseigneur’. Ik hoor dat Cathy Pauwels namelijk ook altijd  doen in Royalty, het programma dat steevast mijn ’s zondagse familiale acte-de-présence bij mijn moeder verblijdt.
 
U bent dus boos op VTM, lees ik op de site van het Laatste Nieuws (iedereen heeft wel eens een zwak moment en op een kalme vrijdag voormiddag, op zoek naar inspiratie, durf ik dan wel eens bij HLN passeren). U bent boos omdat – en ik citeer – “(...) journalisten vaak schandaal en demagogie belangrijker vinden “.
 
Beste prins, ik heb  in een andere context nog ooit geschreven dat mediabelangstelling voor jullie royals de enige reden van bestaan is.
Ik ben geen republikein, een koningshuis beperkt tot koning + koningin + troonopvolger mag er voor mijn part best wezen. Maar jullie houden wel allemaal ‘royaal’ – vergeef me de woordspeling – het handje open om te leven van de gulle giften van jullie onderdanen.
Wel, monseigneur, het minste dat je je dan in ruil kan laten welgevallen is de belangstelling van de pers. En gezien de doelgroep moet het u niet verwonderen dat er meer interesse is voor schandaal dan voor opera.
 
En , beste prins, staat het u echt niet aan? Mekker dan niet langer tegen en over het 'journaille', maar schrijf een briefke aan de premier, het mag best wel in het Frans, om af te zien van je dotatie.  En ga dàn gewoon werken. Je zal zien hoe weinig belangstelling er dan nog voor u zal zijn.
 
Uw nederige dienaar,
 
Ps. Overigens ben ik de mening toegedaan dat het blok kost-wat-kost bestreden moet worden.


12:34 Gepost door J. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.