19-02-04

koningskwestie

 
 

18/02 Koningspaar bezoekt Tienen: N-VA protesteert

Een tiental leden van N-VA heeft woensdagmorgen om 10 uur bij aankomst van koning Albert en koningin Paola op de Grote Markt in Tienen een protestactie gehouden.
 
Zij toonden een leeuwenvlag en een spandoek met de tekst 'Democratie ja, monarchie non' en plakten hun mond dicht met een klever omdat elke poging in het verleden om een parlementair debat te voeren over de politieke macht van de koning door de andere partijen in de kiem gesmoord werd.
 (…)

Omdat monarchie geenszins rijmt met democratie is de N-VA voorstander van een grondige hervorming van de Belgische monarchie. De partij wil de monarchie bij voorkeur afschaffen.

 

Zeer geachte heer Leterme,

Beste Yves,

 

 

 

Nie simpel hé, zo’n kartel?  Nog maar goed een week bezig en de andere kant laat al – ik mag wel zeggen op z’n eigen, bekende manier – van zich horen.

 

Hoe ga je dit verkopen aan de gemiddelde CD&V-ers, in Vlaanderen toch dè royalisten par excellence? 

 

Ik weet alleszins dat aanstaande zondag zeer veel “Royalty-kijkers” zich weer in hun starre idee Vlaams = zwart  bevestigd zullen zien.

 

Dat de CD&V heel zeker in hetzelfde badje mee ondergedompeld zal worden zal u, beste Yves, waarschijnlijk een zorg zijn.  Als u maar de grootste wordt.

 

Groetjes,

 

 

 

 


11:04 Gepost door J. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.