23-01-04

en de boer ...

 
 

Geachte landbouwer,

Beste (vee)boer,

 

 

 

Vergeef me de generalisering want tussen alle kaf zit koren (!), maar eigenlijk zijn jullie -  zoals het buitenlieden betaamt -  frisse gasten. 

 

Eerst verzieken jullie gedurende jaren ons eten met allerhande drugs, hormonen en weet ik wat nog allemaal en dit enkel en alleen om jullie opbrengst te verhogen.

Dan blijkt dat jullie om  een paar frank uit te sparen, zieke beesten tot veevoeder vermalen.

 

Dat dit alles niet te best is voor de volksgezondheid zal jullie een zorg wezen.  Meer nog, jullie vinden dat het de overheid is die moet betalen voor het gezond maken en vooral gezond houden van de sector. 

 

En als de overheid dat niet (meer) wenst te doen, dan geldt ineens de wet van de straat.  Dan gaan jullie wegen blokkeren en de burger gijzelen.

 

Vermits Demotte in zijn oneindige wijsheid beslist heeft aan jullie eisen tegemoet te komen, heb ik nog een paar voorstellen:

 

-          Grootwarenhuizen: extra toeslag voor het inrichten van kassa’s

-          Openbaar vervoer: controletoeslag per verkocht kaartje

-          Onderwijs: toeslag voor het opsporen van “brossers”

-         

 

Bijkomende suggesties zijn altijd welkom.

 

Allez, heren agricultoren, laat het u niet aan uw hart komen.  Uw biefstukske zal waarschijnlijk gezonder zijn dan dat van mij, maar daar heb ik al lang mee leren leven.  Hoe lang ik er nog mee zal leven, dat is een andere vraag.

 

Smakelijk.


12:02 Gepost door J. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.