06-01-04

humo


Vandaag in HUMO's Eindejaarsvraagjes:


Belangrijkste gebeurtenis: Dat Likoed de Israëlische verkiezingen gewonnen heeft. (…) Dat in Californië een Oostenrijkse actieheld gouverneur is geworden.

Wens voor 2004: dat roken in publieke gelegenheden strikter aan banden wordt gelegd, zodat er in 2004 niet nog meer mensen overlijden aan de gevolgen van ongewild meeroken.


Beste Jo de Poorter,

Ik ben zeer onder de indruk van je bekommernis om het lot van de wereld, je wijsheid en je eruditie, maar dat was waarschijnlijk de bedoeling. Je moet er maar opkomen: De overwinning van Likoed … Tenzij iemand Joodse roots zou hebben, is iedereen immers al làààààààààng vergeten dat het in Israël ooit verkiezingen zijn geweest. Effe googlen leert me trouwens dat dit reeds in januari 2003 was. Wat een immens geheugen moet jij hebben om daar in 2004 - een vol jaar later -  nog van onder de indruk te zijn.
En dat "Der S." gouverneur van Californië geworden is. Lig jij daar nu echt van wakker, vind je dat nu echt zo een belangrijke evolutie. Als een judocoach …

Als je nu iets gezegd zou hebben als: "mijn overstap naar VTM", of je zou je beperkt hebben tot die in het huwelijk tredende dames, iedereen akkoord, iedereen tevreden en niemand die lacht. Hoogstens iemand (als ik?) die opmerkt: "Dàt zal wel … ".

En je leeft mee met de mensen die overlijden door meeroken? Bijlange niet, je kan er gewoon zelf niet tegen (en voor je begint te schelden: ik ben ook niet-roker !).

En dan nog iets - maar dat geldt niet voor jou alleen - er is slechts één "beste" van iets. Er zijn geen 4 beste radio's, er kunnen er misschien 4 betere zijn, maar slechts één daarvan is de beste. Het is dus echt niet de bedoeling dat je alles gaat opnoemen wat je beluisterd, gelezen, bekeken of meegemaakt hebt. Maak een keuze en vertel wat je het beste vond.
Eén uitzonderingetje wil ik je wel toestaan: jíj mag bij beste film ook Teamspirit 2 vermelden. Tenslotte, wiens brood men eet …

Tot volgend jaar.
20:53 Gepost door J. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.