30-11-03

onderwijs

 

 

In de zoekertjes – een mens leest wat met dit soort weer - van DS dit weekend: “51-jarige vrouw zoekt eenvoudig persoon uit het onderwijs.”

 

 

Geachte mevrouw Janssens,

 

Vergeeft u me dat ik u Janssens noem, ik weet namelijk helemaal niet hoe u heet.  Maar geef toe, het leest beter en niemand voelt zich erop aangesproken.

 

U zoekt dus een eenvoudig persoon uit het onderwijs.  Kan u dat even toelichten ?  Want in mijn terminologie staan de begrippen ‘eenvoudig’ en ‘onderwijs’ haaks op mekaar. Het is een  contradictio in terminis – vergeef me de moeilijke woorden, maar dit is Latijn voor “tegenstrijdigheid in de gebruikte woorden” (De Dikke) – en zal uw zoektocht naar de ware kandidaat alleszins niet vergemakkelijken.

 

Want heeft u er al bij stilgestaan welk mistgordijn u in deze schijnbaar eenvoudige zin optrekt? Welk onoplosbaar raadsel u de mogelijke sollicitanten voorschotelt?

 

Staat of stond u misschien zelf in het onderwijs? Dat zou best kunnen, want dan beseft u de bovenstaande contradictie niet eens.  Dan leeft u in een omgeving waar iedereen steeds denkt eenvoudig te zijn en niemand het is.  Maar vergemakkelijkt dat de oplossing van uw raadsel ?  Zeker niet.  Want bent u misschien een  licentiate-op-zoek en mag het  een regent zijn? Of is een eenvoudige onderwijzer ook goed?  Of bent u al jarenlang directrice en wil u nu ook thuis het lessenrooster kunnen opstellen?

Zo vele vragen en zo weinig antwoorden.

 

Maar misschien bent u ook gewoon vreemd aan het onderwijsmilieu en denkt u gewoon aan de vele vakanties of u  wil op vrijdagvoormiddag, terwijl de nine-to-fivers op kantoor zitten, met uw man naar de Carrefour kunnen gaan.  Het weze u gegund, maar let toch maar op. 

Tenzij u zich met uw 51 jaar nog de les wil laten spellen.

 

Uw zeer toegenegen,14:10 Gepost door J. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.